foto drone huis op welkompagina
IMG_20210814_122308_1
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Andere activiteiten

Regelmatig worden er in de zomervakantie in stadjes in de omtrek naast de best wel aantrekkelijke marktjes ook hier en daar middeleeuwse feesten georganiseerd, waar je je precies 1000 jaar terug in de tijd gekatapulteerd voelt.

 

Ben je avontuurlijker aangelegd, dan kan je zeker en vast je hartje ophalen in het klimbomenpark Parc-en-ciel in Lacapelle-Biron (35 km) of het vergelijkbare Cap Nature in Pradines nabij Cahors (33 km).  Nog avontuurlijker kan het bij Kalapca Loisirs in Cabrerets, waar je canyoning en nog tal van diverse andere avontuurlijke en sportieve activiteiten kan doen.  Opgelet : altijd best vooraf informeren bij het desbetreffende park over beschikbaarheden.  

 

Ook het Walibi Aquitaine pretpark in Agen (Roquefort) is maar een goeie 50 km veraf.  Een écht pretpark met alles erop en eraan, goed voor een ganse dag plezier.

 

En als dat al niet genoeg is, kan je natuurlijk nog naar het mooie apenpark La Forêt des Singes of het al even mooie roofvogelpark met zijn spectaculaire roofvogelshows Le Rocher des Aigles, beiden in Rocamadour (ca 90 km).  Rocamadour op zich wordt trouwens ook bij de mooiste dorpen van Frankrijk gerekend.

 

Paardrijden

 

Enkele dorpen verder, in Lacapelle-Cabanac,op minder dan 10 km van Monplaisir, is een paardenboerderij waar je kan gaan paardrijden.  Een alternatieve manier om een stuk van de streek te verkennen !

 

 

Tennis

 

Als gast van Monplaisir kan je gratis tennissen op het tennisveld van Saint-Matré. Vergeet je tennisrackets en ballen niet thuis.

Vissen

 

Langs bijna de volledige oevers van de Lot kan men nachtvissen op karper.  Haar reputatie voor het karpervissen heeft zich ondertussen al over de grenzen heen verspreid.  In de rivier kan er daarnaast gevist worden op meerval, barbeel, brasem, kopvoorn, snoek, snoekbaars, forel en paling.

 

Je kan ook gaan vissen op forel in de Ruisseau de Saint-Matré (de waterloop van Saint-Matré) tussen St Jean-de-Grézels en Grézels, op nog geen 10 km van Monplaisir. Karper- of forelvissen kan je ook in de visvijvers van de Moulin de Guiral in St Martin-le-Redon.  St Martin-le-Redon is een heel aardig dorpje op weg naar Bonaguil.

Kanoën en kajakken

 

Op diverse plaatsen kan er gekajakt of met de kano gevaren worden, zowel op de Lot als bijvoorbeeld op het meer van Montaigu.  De Lot is een traagstromende rivier, dus ook geschikt voor kleinere kinderen.  De wildwaterliefhebber zal op de Lot minder aan zijn trekken komen maar de Célé biedt een volwaardig alternatief.

 

 

Golfen

 

Er zijn twee 9 holes golfbanen binnen een straal van 30 km. 

Nabij het pittoreske St Martin-le-Redon bevindt zich een 9-holes golfbaan (Le Neuf Golf de Bouysset) van ruim 2 km op een 15 ha groot landgoed. De baan is een uitdagend aangelegd “par 32 parcours” met bunkers, heuvels en waterpartijen.  Dankzij het kunstgras kan je er gans het jaar zonder problemen spelen.  Nederlandse eigenaars.

In Sauveterre-la-Lemance is een tweede golfbaan (Golf des Roucous) van meer dan 5 km.  Dit uitdagende par 70 parcours met 9 holes ligt op een prachtig, geaccidenteerd terrein met bebossing, waterpartijen en interessante hoogteverschillen.

Karting

 

 

Karten kan je in de karting van Caudecoste, vlakbij Agen of in Kathors in de buurt van Cahors. Ideaal voor een supertoffe groepsactiviteit!  Vergeet evenwel niet te reserveren.