foto drone huis op welkompagina
IMG_20210814_122308_1
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Saint-Matré

Saint-Matré is een rustig dorp van 6,5 km² en telt slechts een goeie 120 inwoners.  Sinds begin 2019 vormt het samen met 3 andere kleine dorpjes de nieuwe fusiegemeente Porte-du-Quercy.  

Het dorp vormt, net zoals de rest van de streek trouwens, een bonte en kleurrijke aaneenschakeling van wijngaarden, zonnebloemvelden, bossen, diep doorsneden valleien, meloen- en graanvelden en ongerepte stukken natuur. Het massatoerisme is hier ver weg.  

De wijngaarden van Saint-Matré behoren tot de AOP van de Cahors (Appellation d’Origine Protégée).  Zo ook de wijngaard die vlak naast het zwembad ligt, en waarvan je het resultaat kan proeven bij één van de vele wijnboeren uit de streek, waarvan we er je graag enkele aanbevelen. Meer info over de wijn kan je bij “Lekker eten en drinken” lezen.

In de dorpskom van Saint-Matré (op 500 meter van Monplaisir) vind je een postkantoor, een café-restaurant met tankstation dat eveneens dienst doet als dépôt de pain (7/7 open).  Tevens is er in Saint-Matré een alleraardigst kerkje dat van binnen mooi gerestaureerd is en dat vrij te bezoeken is.                       

Na een wandeling van 10 minuten vanaf Monplaisir, via een rustig weggetje, bereik je het tennisterrein.  Dankzij ons abonnement kunnen onze sportieve gasten er gratis gebruik van maken.  Vergeet niet je eigen tennisrackets en tennisballen mee te brengen.  

Op de grens van Saint-Matré en Saux is er nog het uit de 12de eeuw daterende romaanse kerkje van Coulourgues (steeds vrij te bezoeken).