foto drone huis op welkompagina
IMG_20210814_122308_1
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ons verhaal

Hallo, wij zijn Johan en Dominique, een Belgisch koppel uit de buurt van Gent, en de fiere ouders van 4  volwassen kinderen die ondertussen elk op hun beurt hun vleugels uitgeslagen hebben.  Sedert medio 2020 wonen wij met ons beiden afwisselend een deel van het jaar in Frankrijk, en een deel in België.  

Maar ons verhaal in de Lot start wel al meer dan 20 jaar geleden, toen onze kinderen nog heel klein waren.  Eigenlijk ging de bal aan het rollen toen wij op zoek gingen naar een nieuw zinvol doel in het leven, na  de ziekte en het heel kort na elkaar vroegtijdig overlijden van de vader en de zus van Johan, iets wat toch wel voor een serieuze klap gezorgd had. 

 

Onze blik richtte zich hierbij op Frankrijk, volgens ons ongetwijfeld het mooiste land van (West)-Europa, ver genoeg en toch dichtbij.  Een  minuscule  advertentie in onze Belgische krant voor de verkoop van een huis in de Lot, een streek van Frankrijk die ons tot dan toe totaal onbekend was, zette alles in gang.  Eén van onze dochters heet nu  bijzonder toevallig ook Lot, dus het leek wel in de sterren geschreven. Wij namen dan ook een paar dagen vakantie om te gaan kijken naar Monplaisir.

 

En zo geschiedde…, het was direct een schot in de roos, liefde op het eerste zicht, un coup de foudre zoals de Fransen zeggen. Sedert begin 2001 werden we de trotse eigenaar van Monplaisir,  een vroeger boerderijtje met bijhorende 5,5 ha grond, waar indertijd de eerste opknapwerken reeds gebeurd waren. 

Maar er was natuurlijk nog heel wat werk aan de winkel en gedurende 20 jaar bleven we wonen en werken in België, maar namen we al onze vakantiedagen op om in en rond ons Franse huis te gaan klussen en ervan te maken wat het in de loop der jaren meer en meer geworden is : een mooi, authentiek vakantiehuis waar zowel wij als onze vakantiegasten zich thuis kunnen voelen en kunnen genieten van een zalige vakantie in het zonnige zuiden op het platteland van la douce France.  Wij heten jullie er graag van harte welkom !

 

Fijne vakantie gewenst !

 

Johan en Dominique

IMG_0360 (4)